Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokoládékrém zabos csipkekosárban recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg barna cukor
  • 1 teáskanál vanília
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál tej
  • 3 dkg finomliszt
  • 4,5 dkg zabpehely
  • csipet só

Csokoládékrém

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 150 ml tejszín

Elkészítése

A csokoládékrémhez a tejszínt felforrósítjuk és beletördeljük a csokoládét. Megvárjuk amíg a csokoládé elolvad, majd az egészet simára keverjük és hűtőbe tesszük.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy gáztepsit (38*44 cm) kibélelünk sütőpapírral.

A vajat, a cukrot, a mézet, a sót, a vaníliát és a tejet összemelegítjük, azután alacsony lángon 1 percig forraljuk, majd a hozzáforgatjuk a zabpelyhes, lisztes keverékhez.

A masszából, egy kanál segítségével kb 6-7 db halmot teszünk a tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. A korongok sütés közben nagyra nőnek, ezért érdemes két részletben sütni!

A tésztát kb 8-9 perc alatt aranybarnára sütjük, majd 1-2 perc hűlés után egy szélesebb lapát segítségével átemeljük egy felfordított pohár tetejére és a széleket óvatosan lenyomjuk kialakítva ezzel a kosár formát.

A lehűlt csokis tejszínt habbá verjük, majd csillagcsővel ellátott habzsákba szedjük és betöltjük vele a kosárkákat.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokoladekrem-zabos-csipkekosarban/