Elkészítése
A tojásfehérjéket felverjük csipet sóval és a cukor felével kemény habbá, majd a sárgákat habosra keverjük a maradék cukorral.
A kikevert sárgákhoz hozzászitáljuk a lisztet, összekeverjük, majd a tojáshab negyedével fellazítjuk a tésztát és végül apránként beleforgatjuk a maradék tojáshabot is.
A gáztesit (44*38 cm) kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, elsimítjuk és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe.
Kb 12 percre után kivesszük, lehúzzuk a sütőpapírt és egy lisztezett konyharuhára tesszük és még melegen feltekerjük szorosan.
Elkészítjük a csokikrémet. A puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd belefogatjuk a kakaóport és simára keverjük az egészet.
A piskótát kitekerjük és megkenjük a csokoládé krémmel, majd ismét feltekerjük. Hideg helyen pihentetjük, hogy krém megdermedjen.
1,5 cm széles szeletekre vágjuk és porcukorral meghintve tálaljuk.








