Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokoládékrémes piskótatekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 5 tojás
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 5 evőkanál cukor
  • csipet só

Krém

  • 20 dkg vaj
  • 2 evőkanál cukrozott kakaópor
  • 4 evőkanál porcukor

Elkészítése

A tojásfehérjéket felverjük csipet sóval és a cukor felével kemény habbá, majd a sárgákat habosra keverjük a maradék cukorral.

A kikevert sárgákhoz hozzászitáljuk a lisztet, összekeverjük, majd a tojáshab negyedével fellazítjuk a tésztát és végül apránként beleforgatjuk a maradék tojáshabot is.

A gáztesit (44*38 cm) kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, elsimítjuk és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe.

Kb 12 percre után kivesszük, lehúzzuk a sütőpapírt és egy lisztezett konyharuhára tesszük és még melegen feltekerjük szorosan.

Elkészítjük a csokikrémet. A puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd belefogatjuk a kakaóport és simára keverjük az egészet.

A piskótát kitekerjük és megkenjük a csokoládé krémmel, majd ismét feltekerjük. Hideg helyen pihentetjük, hogy krém megdermedjen.

1,5 cm széles szeletekre vágjuk és porcukorral meghintve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokoladekremes-piskotatekercs/