Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokoládés-banános piskótatekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

Töltelék

  • vegyes lekvár
  • 3 darab banán

Tetejére

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 kávéskanál étolaj

Elkészítése

Egy nagyméretű gáztepsit (44*38 cm) kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 190 fokra.

A tojásokat külön keverőtálakba szétválasztjuk.

A sárgákat a cukorral habosra keverjük. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgáját és kanalanként óvatosan, könnyedén keverve a lisztet is.

A masszát beleöntjük a tepsibe, spatulával elegyengetjük a tetejét és betesszük a forró, légkeveréses sütőbe. 25 perc elteltével, ha a tűpróba megfelelő, kivesszük a sütőből és a tepsiből is, majd egy steril konyharuhára téve lehúzzuk róla a sütőpapírt és lazán feltekerjük. Hagyjuk így legalább 15-20 percet.

Ezután ha már visszahűlt, óvatosan kitekerjük, vastagon rákenjük a lekvárt, a meghámozott banánokat is az elejére helyezzük és vissza feltekerjük.

Miután teljesen kihűlt, a csokoládét az étolajjal gőz felett felolvasztjuk és még forrón rákenjük a tekercsre.

Díszítésként egy villával fatörzs mintát is csíkozhatunk rajta.

Ha a csoki megszilárdult, szeletelhető.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokolades-bananos-piskotatekercs/