Egy nagyméretű gáztepsit (44*38 cm) kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A tojásokat külön keverőtálakba szétválasztjuk.
A sárgákat a cukorral habosra keverjük. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgáját és kanalanként óvatosan, könnyedén keverve a lisztet is.
A masszát beleöntjük a tepsibe, spatulával elegyengetjük a tetejét és betesszük a forró, légkeveréses sütőbe. 25 perc elteltével, ha a tűpróba megfelelő, kivesszük a sütőből és a tepsiből is, majd egy steril konyharuhára téve lehúzzuk róla a sütőpapírt és lazán feltekerjük. Hagyjuk így legalább 15-20 percet.
Ezután ha már visszahűlt, óvatosan kitekerjük, vastagon rákenjük a lekvárt, a meghámozott banánokat is az elejére helyezzük és vissza feltekerjük.
Miután teljesen kihűlt, a csokoládét az étolajjal gőz felett felolvasztjuk és még forrón rákenjük a tekercsre.
Díszítésként egy villával fatörzs mintát is csíkozhatunk rajta.
Ha a csoki megszilárdult, szeletelhető.
Jó étvágyat kívánok!