Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg kristálycukor
- 6 tojás sárgája és kemény habbá vert fehérje
- 60 dkg liszt
- 2 dl tej
- 1,6 dl étolaj
- 2 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 alma kockára vágva
- durvára vágott dió ízlés szerint
A mázhoz:
- 1 dl tej
- 6 evőkanál cukor
A tetejére:
- csokimáz
- mandulaforgács
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe öntjük és 160 fokon 40 percig sütjük.
Kivesszük a sütőből, közben a mázhoz a tejben a cukrot elkeverjük és a tészta tetejére kenjük. 10 percig sütjük még és miután kisült, csokimázzal vonjuk be, majd mandulaforgáccsal megszórjuk.


