Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres brownie recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg csokoládé (70 %-os)
  • 20 dkg margarin
  • 25 dkg barna cukor
  • 3 tojás (nagy)
  • 4 dkg kakaópor
  • 12 dkg liszt
  • reszelt narancshéj (el is hagyható)
  • 30 dkg eper


Elkészítése:

Az epret folyó víz alatt alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le. Ezután ízlés szerint daraboljuk fel.

A csokoládét tördeljük bele egy edénybe, majd adjuk hozzá a margarint, és a barna cukrot. Ezután kevergetve olvasszuk fel, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk egy kicsit hűlni.

Amikor már csak éppen langyos, keverjük hozzá egyesével az egész tojásokat. (mindegyik tojással keverjük alaposan össze a masszát)
Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, és a kakaóport, majd fakanállal keverjük össze.

Az összekevert masszához adjuk hozzá a feldarabolt epernek a felét, majd óvatosan keverjük össze.

Egy 20×30 cm-es tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele az epres masszát, és egyenletesen simítsuk el. Ezután a maradék eperdarabokat szórjuk rá a massza tetejére, és egy kicsit ütögessük a tepsit az asztalhoz.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 25 percig. Amikor lejárt a sütési idő, vegyük ki a sütőből nehogy nagyon kiszáradjon a tészta. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a sütemény tetejét porcukorral és úgy kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokolades-epres-brownie/