Hozzávalók:
- 200 g étcsokoládé
- 100 g vaj
- 165 g cukor
- 3 tojás
- 1 tk vanília aroma
- 225 g liszt
- 1/2 tk sütőpor
- 2 ek kakaópor
- 150 g porcukor
Elkészítése:
A csokoládét és a vajat vízgőz felett összeolvasztjuk, 5 percig állni hagyjuk. Fakanállal belekeverjük a tojásokat, jól összekeverjük homogén masszává.
Hozzáadjuk a vaníliát, a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a cukrot és fakanállal jól összekeverjük. (Krémes állagú, sűrű masszát kapunk.) Letakarva 45 percre betesszük a hűtőbe. A sütőt előmelegítjük.
A porcukrot átszitáljuk és egy mélyebb tálkába tesszük. Kivesszük a masszát és 20-24 darab golyót formálunk (kb akkorákat, mint a bolti mézes puszedli).
Egyenként meghempergetjük a porcukorban jó alaposan, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, egymástól kb. 2 cm-re. A sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Kivesszük és hagyjuk, hogy kihűljön.