Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokoládés körtés rétes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

12 szelethez

  • 10 dkg hámozott törökmogyoró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál keserű kakaópor
  • 50 dkg érett körte
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 csomag réteslap 2×4 lap
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 5 dkg sütésálló csoki chips
  • 10 dkg aszalt tőzegáfonya


Elkészítése:

Aprítógépbe tesszük a mogyorót, a porcukrot és a kakaóport. Együtt ledaráljuk – először finom por keletkezik belőle, majd ahogy kioldódik a mogyoró olajtartalma, sűrűbb, paszta állagú lesz.

A körtét meghámozzuk, felkockázzuk, és összeforgatjuk az étkezési keményítővel (felveszi a kisülő gyümölcslevet, így szépen szeletelhető lesz).

A réteslapot két részre osztjuk, amíg az egyikkel dolgozunk, a másikat leterítjük nedves konyharuhával, hogy ne száradjon ki. A lapokat megkenjük az olvasztott vajjal. Rászórjuk a kakaós mogyorós massza egyik felét, rányomkodjuk. Megszórjuk a csoki chips, az aszalt áfonya és a körte felével.

A két szélét ráhajtjuk, majd nem túl szorosan feltekerjük. A műveletet megismételjük a réteslap másik felével.

Tepsire tesszük, majd megkenjük a tetejét a felvert tojással. Kb. 25 percig sütjük, amíg megpirul.

Szeletelés előtt hagyjuk picit hűlni. Porcukorral és kakaóval meghintve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokolades-kortes-retes/