Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pohárdesszertek

Sütemény receptek

Csokoládés madártej

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 l tej 7 tojás 1 tábla jó minőségű csokoládé 2 cs vaníliás cukor cukor 1 ek csokoládés pudingpor mazsola rum Elkészítése: 8 dl tejet felmelegítünk 1 cs vaníliás cukorral. A tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Ezután a feforrt tejben kifőzzük a kanállal beleszaggatott habot, majd lecsepegtetjük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
KGizi
Beküldte: 2015.02.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 7 tojás
  • 1 tábla jó minőségű csokoládé
  • 2 cs vaníliás cukor
  • cukor
  • 1 ek csokoládés pudingpor
  • mazsola
  • rum


Elkészítése:

8 dl tejet felmelegítünk 1 cs vaníliás cukorral.

A tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Ezután a feforrt tejben kifőzzük a kanállal beleszaggatott habot, majd lecsepegtetjük és egy tálba tesszük.

A mazsolát beáztatjuk a rumba. A tojások sárgáját, ízlés szerinti mennyiségű cukorral jól kikeverjük. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd kihűtjük és a cukros tojás sárgájához keverjük. Keverés közben pici tejet öntünk hozzá. Végül hozzákeverjük a pudingport és maradék tejet is.

A tejbe beleöntjük a rumos mazsolát és felforraljuk. Amikor már kezd forrni, állandó keverés mellett belecsorgatjuk a csokoládés-tojásos-cukros masszát. Pár percig kevergetve főzzük, majd a kifőzött hab tetejére csorgatjuk.

Hagyjuk hűlni, majd langyosan tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is