Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta: Gőz feletttt felolvasztjuk a vajat és a csokoládét. A cukrot és a tojásokat habverővel habosra keverjük. A lisztet, a kakaóport és a sütőport rászitáljuk a tojáshabra és összekeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és az egészet egynemű masszává keverjük. Sütőpapírral bélelt püspökkenyér formában, 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük. A formából kivéve kihűtjük. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tunderkertkincsei
Beküldte: 2018.03.05.

Tészta:

Csokoládélapok és csokoládéforgács:

Krém:

Elkészítése

Tészta:

Gőz feletttt felolvasztjuk a vajat és a csokoládét.

A cukrot és a tojásokat habverővel habosra keverjük. A lisztet, a kakaóport és a sütőport rászitáljuk a tojáshabra és összekeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és az egészet egynemű masszává keverjük.

Sütőpapírral bélelt püspökkenyér formában, 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük. A formából kivéve kihűtjük.

Csokoládélapok és csokoládéforgács:

Az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd egyik felét egy tepsi hátuljára vagy fémtálcára, másik felét sütőpapírra öntjük.

Kenőkéssel vagy spatulával vékonyan elkenjük (0,5-1 mm) a csokoládét, majd megvárjuk míg megszilárdul.

A sütőpapíron lévő csokoládéba, mielőtt megszilárdulna, 4-5 cm-enkét késsel csíkokat húzunk. A tepsi hátulján egy kés lapjával toljuk felfelé a csokoládét, így felpöndörödik.

Krém:

A krémhez a zselatint 50 ml hideg vízbe áztatjuk, majd mikróban felolvasztjuk.

A meggyet a joghurttal és a cukorral összeturmixoljuk. A tejszínt felverjük, majd hozzákeverjük a joghurtos meggyet és az olvasztott zselatint.

Összeállítás:

A püspökkenyér formát fóliával kibéleljük. Elkezdjük rétegezni a krémet és a csokoládélapokat (ha a csokoládé nehezen válik le a sütőpapírról, pár percre fagyasztóba tesszük). Az utolsó krémrétegbe belenyomkodjuk a tésztát.

3-4 órára hűtőbe tesszük, majd kiborítjuk a formából. Csokoládéforgáccsal és meggyel díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Tunderkertkincsei
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is