Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokoládés-meggyes alagút recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 40 g étcsokoládé
  • 40 g vaj
  • 80 g kristálycukor
  • 1 tojás
  • 30 g finomliszt
  • 10 g cukrozatlan kakaópor
  • 1 kávéskanál sütőpor

Csokoládélapok és csokoládéforgács:

  • 100 g étcsokoládé

Krém:

  • 300 g meggy
  • 150 g natúr joghurt
  • 1 dl tejszín
  • 20 g zselatinpor
  • 40 g cukor

Elkészítése

Tészta:

Gőz feletttt felolvasztjuk a vajat és a csokoládét.

A cukrot és a tojásokat habverővel habosra keverjük. A lisztet, a kakaóport és a sütőport rászitáljuk a tojáshabra és összekeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és az egészet egynemű masszává keverjük.

Sütőpapírral bélelt püspökkenyér formában, 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük. A formából kivéve kihűtjük.

Csokoládélapok és csokoládéforgács:

Az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd egyik felét egy tepsi hátuljára vagy fémtálcára, másik felét sütőpapírra öntjük.

Kenőkéssel vagy spatulával vékonyan elkenjük (0,5-1 mm) a csokoládét, majd megvárjuk míg megszilárdul.

A sütőpapíron lévő csokoládéba, mielőtt megszilárdulna, 4-5 cm-enkét késsel csíkokat húzunk. A tepsi hátulján egy kés lapjával toljuk felfelé a csokoládét, így felpöndörödik.

Krém:

A krémhez a zselatint 50 ml hideg vízbe áztatjuk, majd mikróban felolvasztjuk.

A meggyet a joghurttal és a cukorral összeturmixoljuk. A tejszínt felverjük, majd hozzákeverjük a joghurtos meggyet és az olvasztott zselatint.

Összeállítás:

A püspökkenyér formát fóliával kibéleljük. Elkezdjük rétegezni a krémet és a csokoládélapokat (ha a csokoládé nehezen válik le a sütőpapírról, pár percre fagyasztóba tesszük). Az utolsó krémrétegbe belenyomkodjuk a tésztát.

3-4 órára hűtőbe tesszük, majd kiborítjuk a formából. Csokoládéforgáccsal és meggyel díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokolades-meggyes-alagut/