Hozzávalók:
2,5 dl-es bögre
Tésztához:
- 1 + 3/4 bögre finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1/4 tk só
- 3/4 bögre kristálycukor
- 1/2 bögre puha vaj vagy margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tojás
- 1 bögre tejföl
Tetejére:
- 1/3 bögre barna cukor
- 1 ek liszt
- 2 ek vaj vagy margarin
- 1/2 bögre apróra vágott mogyoró
- 2 bögre félédes csokoládé
Elkészítése:
Béleljünk ki egy 20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral.
A lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a sütőport összekeverjük.
A cukrokat a vajjal krémesre keverjük. Egyenként adjuk hozzá a tojást a tejföllel váltakozva. Keverjük jól össze, végül a sütőporos lisztet gyengéden keverjük hozzá.
Öntsük a tepsibe, simítsuk el a tetejét.
A tetejére való hozzávalókat összekeverjük, és a tészta tetejére szórjuk. Kb. 30-40 perc alatt süssük készre (tűpróbával ellenőrizzük).