Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 2 + 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 10 dkg aprított csokoládé
- 1 tojás
- 12,5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl olaj
- 2,5 dl natúr joghurt vagy kefír
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra (légkeverésesnél 160 fok) melegítjük. Kiolajozzuk, vagy muffin papírral kibéleljük a muffin sütő formánkat.
Összekeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a csokoládét. A tojást felverjük. Hozzákeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, az olajat és a joghurtot. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és jól összekeverjük.
A tésztát a mélyedésekbe töltjük. A sütőben (középen) 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.