Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Egy tálban keverjük össze a kakaót és a forró vizet. Keverjünk bele 3 evőkanál cukrot és 2 evőkanál olajat, majd tegyük félre.
Egy nagy tálban dolgozzuk össze elektromos mixerrel a lisztet, a megmaradt 1 és 1/2 bögre cukrot, a sütőport és a sót. Adjuk hozzá a hideg vizet, a maradék fél bögre olajat és a tojássárgákat, majd kanállal keverjük simára. Egy másik tálban verjük keményre a tojásfehérjéket, és óvatosan keverjük bele a tojásos keverékbe.
A masszából vegyünk ki 2 bögrényit, és keverjük bele az olvasztott kakaót. A maradék masszába szórjuk bele a narancshéjat.
Vajazzunk ki egy 26 cm-es formát, majd kanalazzuk bele a narancsos tészta felét. Kanalanként halmozzuk rá a csokoládés massza felét. Újra a narancsos, majd a csokoládés réteg következik. Késsel óvatosan keverjük meg a tésztát egy kicsit, hogy márványos hatású legyen.
Süssük addig, amíg a tészta közepe rugalmasan vissza nem ugrik, amikor finoman megnyomjuk. A formában hagyjuk kihűlni, majd tegyük egy tányérra.
Készítsük el a narancsmázat:
A margarint egy lábasban felolvasztjuk, levesszük a tűzről, és fokozatosan keverjük bele a porcukrot, majd a narancslevet és a narancshéjat. Dolgozzuk simára és a kívánt sűrűségűre. Ha szükséges, adjunk hozzá még narancslevet. Kenjük meg vele a süteményt, hagyjuk, hogy a máz szabadon folyjon az oldalán. Tetszés szerint díszítsük.