Elkészítése
Vízgőz felett olvasszuk fel az étcsokoládét, majd tegyük félre hűlni. Közben a vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk az egész tojást, és egyneművé dolgozzuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, kakaóporral és egy csipet sóval.
A kihűlt csokoládéhoz adjuk a vajas-tojásos keveréket, majd a lisztes elegyet is hozzáforgatjuk. Az így kapott massza lágy lesz, ezért folpackba csomagoljuk, és legalább két órára a hűtőbe tesszük, hogy formázhatóvá váljon.
Ha a tészta kellően megszilárdult, diónyi gombócokat formázunk belőle. A gombócokat először kristálycukorban, majd porcukorban megforgatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, ügyelve a távolságra, mivel sütés közben szétterülnek.
Előmelegített sütőben, 180 °C-on 15 perc alatt megsütjük. Miután elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni, hogy az állaga tökéletes legyen.
