Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokoládés pöfeteg recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 8 dkg vaj
  • 12 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 3 dkg kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál tej

A forgatáshoz

  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg porcukor

Elkészítése

Vízgőz felett olvasszuk fel az étcsokoládét, majd tegyük félre hűlni. Közben a vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk az egész tojást, és egyneművé dolgozzuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, kakaóporral és egy csipet sóval.

A kihűlt csokoládéhoz adjuk a vajas-tojásos keveréket, majd a lisztes elegyet is hozzáforgatjuk. Az így kapott massza lágy lesz, ezért folpackba csomagoljuk, és legalább két órára a hűtőbe tesszük, hogy formázhatóvá váljon.

Ha a tészta kellően megszilárdult, diónyi gombócokat formázunk belőle. A gombócokat először kristálycukorban, majd porcukorban megforgatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, ügyelve a távolságra, mivel sütés közben szétterülnek.

Előmelegített sütőben, 180 °C-on 15 perc alatt megsütjük. Miután elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni, hogy az állaga tökéletes legyen.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokolades-pofeteg/