A vajat és a vizet egy lábasban felforraljuk. Amikor a massza forrni kezd, hozzákeverjük a lisztet, majd állandó kevergetés mellett lassú tűzön főzzük, amíg egynemű lesz, és nem tapad a lábas falához. Miután levettük a tűzről, egyenként belekeverjük a tojásokat, amíg a massza világos és fényes nem lesz.
Sütőpapírral bélelt tepsibe púpozott evőkanállal adagoljuk a masszát. 200°C-on 10 percig sütjük, majd 180°C-ra csökkentjük a hőmérsékletet, és további 10 percig sütjük, amíg a tészta ropogós és aranybarna lesz.
Miután a fánkocskák megsültek, kis lyukat fúrunk beléjük a töltelékhez.
Töltelék készítése
A cukrot és a tojássárgáját egy edénybe tesszük, és addig keverjük, amíg sűrű és világos lesz. Hozzáadjuk a lisztet, és jól elkeverjük. Egy lábasba tesszük a tejet, a csokoládét és a likőrt, és közepes tűzön kevergetjük, amíg egynemű lesz. Miután levettük a lábast a tűzről, lassan hozzákeverjük a tojássárgás masszához. Ezt követően visszatesszük a tűzre, és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.
A kész krémet félretesszük hűlni. Ha kihűlt, nyomócsővel ellátott habzsákba tesszük, és megtöltjük vele a fánkocskákat. A profiterolok tetejét olvasztott csokoládéba mártjuk, majd tortarácsra helyezzük, hogy a máz megdermedjen.
Alternatívaként csokoládé helyett kapros túrós tölteléket is használhatunk, amit habtejszínnel öntünk le.