Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csokoládés roló a klasszikus cukrászdai sütemények közé tartozik, amelyet ropogós leveles tészta és lágy, kakaós tojáshab tesz ellenállhatatlanná. Az étcsokoládés bevonat és a porcukor még ünnepibbé varázsolja ezt a finomságot. Vendégváráshoz vagy különleges alkalmakra is tökéletes választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Beküldte: 2013.09.03.

Hozzávalók

Elkészítése

Tészta elkészítése

A kiolvasztott leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, majd kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokat habrolóformára (vagy házilag készített, alufóliával bevont fadarabra) tekerjük. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tészta aranyszínű és ropogós lesz. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan lehúzzuk a formáról.

Krém elkészítése

Gőz fölött a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojásfehérjét és egy kevés citromlevet addig verjük, amíg fényes, sűrű habot kapunk. Levesszük a gőzről, majd belekeverjük a kakaóport és a rumaromát. Teljesen kihűtjük, majd habzsákba töltjük.

Összeállítás

A rolókat megtöltjük a kakaós habbal, a végeket porcukorba forgatjuk. Az étcsokoládét megolvasztjuk, a sütemény végeit belemártjuk, majd tetszés szerint a tetejére is csorgatunk egy keveset.

A kész rolókat tálalás előtt hűtőben kissé megdermesztjük.

Tipp

A töltelék ízesítését variálhatjuk: a kakaó helyett használhatunk reszelt csokoládét vagy akár kávéport is, így teljesen új ízvilágot kapunk. A rolókat díszíthetjük színes szórócukorral vagy pirított dióval is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is