Elkészítése
Tészta elkészítése
A kiolvasztott leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, majd kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokat habrolóformára (vagy házilag készített, alufóliával bevont fadarabra) tekerjük. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tészta aranyszínű és ropogós lesz. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan lehúzzuk a formáról.
Krém elkészítése
Gőz fölött a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojásfehérjét és egy kevés citromlevet addig verjük, amíg fényes, sűrű habot kapunk. Levesszük a gőzről, majd belekeverjük a kakaóport és a rumaromát. Teljesen kihűtjük, majd habzsákba töltjük.
Összeállítás
A rolókat megtöltjük a kakaós habbal, a végeket porcukorba forgatjuk. Az étcsokoládét megolvasztjuk, a sütemény végeit belemártjuk, majd tetszés szerint a tetejére is csorgatunk egy keveset.
A kész rolókat tálalás előtt hűtőben kissé megdermesztjük.
Tipp
A töltelék ízesítését variálhatjuk: a kakaó helyett használhatunk reszelt csokoládét vagy akár kávéport is, így teljesen új ízvilágot kapunk. A rolókat díszíthetjük színes szórócukorral vagy pirított dióval is.
