Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokoládés roló recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 3 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • citromlé
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 0,5 üveg rumaroma

Elkészítése

Tészta elkészítése

A kiolvasztott leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, majd kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokat habrolóformára (vagy házilag készített, alufóliával bevont fadarabra) tekerjük. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tészta aranyszínű és ropogós lesz. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan lehúzzuk a formáról.

Krém elkészítése

Gőz fölött a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojásfehérjét és egy kevés citromlevet addig verjük, amíg fényes, sűrű habot kapunk. Levesszük a gőzről, majd belekeverjük a kakaóport és a rumaromát. Teljesen kihűtjük, majd habzsákba töltjük.

Összeállítás

A rolókat megtöltjük a kakaós habbal, a végeket porcukorba forgatjuk. Az étcsokoládét megolvasztjuk, a sütemény végeit belemártjuk, majd tetszés szerint a tetejére is csorgatunk egy keveset.

A kész rolókat tálalás előtt hűtőben kissé megdermesztjük.

Tipp

A töltelék ízesítését variálhatjuk: a kakaó helyett használhatunk reszelt csokoládét vagy akár kávéport is, így teljesen új ízvilágot kapunk. A rolókat díszíthetjük színes szórócukorral vagy pirított dióval is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokolades-rolo/