Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokoládés tekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 4 tojás
  • 80 g édesítőszer
  • 15 g kakaópor
  • 10 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt

A krémhez

  • 500 g túró
  • 100 g csokoládé
  • 30 g méz

Elkészítése

Először elkészítjük a tésztát. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákhoz mehet a kakaópor és az édesítőszer, majd az egészet jó alaposan kihabosítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, még egyszer átkeverjük és hozzáforgatjuk óvatosan a tojáshabot is.

Ezalatt előkészítünk egy sütőpapíros, nagy méretű tepsit. Beleöntjük a masszát, elkenjük a tepsin és előmelegített sütőben 180 fokon kb 13 percig sütjük.

A sütés után hagyjuk teljesen kihűlni, nem szükséges konyharuhára feltekerni.

Ezalatt elkészítjük a krémet. A csokoládét felolvasztjuk, majd hagyjuk hűlni pár percig, aztán belekeverünk 1 ek túrót. Ismét belekeverünk 2 ek túrót a csokiba, elkeverjük és ha kihűlt a csoki, belekeverjük a maradék túrót is. A krémet mézzel vagy folyékony édesítőszerrel ízesítjük.

A krém 2/3-át elkenjük a tésztán és feltekerjük a tekercset. A tekercset a feltekerés után lassan eltávolítjuk a sütőpapírról. A tekercsen elosztjuk a maradék krémet és hűtőbe tesszük dermedni legalább 1 órára.

Tálalás előtt megszórhatjuk reszelt csokival vagy gyümölcsökkel is díszíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokolades-tekercs-2/