Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokoládés tekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

HTészta

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Töltelék

  • 400 ml cukrászhab
  • 1 csomag habfixáló
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • mandulapehely a tetejére

Elkészítése

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozatán hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez.

Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport és hozzákanalazzuk a lisztet. A habverő segítségével óvatosan összedolgozzuk. Legvégül a kakaóport óvatosan, de egyenletesen elkeverjük a masszában.

A kész masszát sütőpapírral bélelt gáztepsibe (44*38 cm) öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.

Amikor a piskóta megsült a tésztát konyharuhára borítjuk, feltekerjük és hagyjuk kihűlni.

A cukrászhabot a habfixálóval habbá verjük, majd hozzáadjuk a kakaóport és egyenletesen eldolgozzuk a habban.

Ezután a krém 2/3-ad részét a kitekert piskótára kenjük, szorosan feltekerjük és a maradék krémmel bevonjuk.

A süteményt mandulapehellyel díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokolades-tekercs/