Elkészítése
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 3 dl natúr joghurt
- 3 dl porcukor
- 3 dl liszt
- 1 dl étolaj
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 púpos evőkanál kakaópor
A csokimázhoz:
- 15 dkg étcsokoládé
- 5 evőkanál tej
- 5 lapos evőkanál cukor
- 4 dkg vaj
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
Egy nagy tálban a tojásokat elkeverjük a porcukorral, az étolajjal, hozzáadjuk a kakaóport, a szódabikarbónát, majd felváltva a lisztet és a joghurtot. Egy közepes méretű sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd kb 30 percig sütjük (tűpróbát végezzünk).
Amíg a tészta sül, addig elkészítjük a csokimázat. Egy tálban gőz fölött a csokit a tejjel és a cukorral elkeverjük, míg teljesen felolvad a csoki, aztán levesszük a tűzről és a vajat felolvasztjuk a forró csokiban.
A megsült tésztát a tepsiben hagyjuk, ráöntjük a csokimázat, jól megszurkáljuk villával, hogy a csoki beszivárogjon a tészta belsejébe.

