Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 6 egész tojás 6 ek liszt 6 ek cukor 2 ek holland kakaópor 1 tábla olvasztott csoki A krémhez: 2 csoki pudingpor 6 dl tej 3 ek cukor 1 rumaroma BEVONÁS 25 ek víz 14 ek cukor 4 ek holland kakaópor 15 dkg vaj A díszítéshez: Szeletelt mandula Elkészítése: A tojásokat ketté […]

Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
mariabarsonynedankovics
Beküldte: 2016.05.18.

Elkészítése

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 egész tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • 2 ek holland kakaópor
  • 1 tábla olvasztott csoki

A krémhez:

  • 2 csoki pudingpor
  • 6 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 1 rumaroma

BEVONÁS

  • 25 ek víz
  • 14 ek cukor
  • 4 ek holland kakaópor
  • 15 dkg vaj

A díszítéshez:

  • Szeletelt mandula


Elkészítése:

A tojásokat ketté választjuk, a sárgákat kikeverjük habosra a cukorral, majd hozzá keverjük a kakaós lisztet, az olvasztott csokit, végül a tojásfehérjék kemény habját is óvatosan beforgatjuk.

Sütőpapíros tepsibe öntjük, úgy, hogy kb. 1 cm maga legyen, és tűpróbáig sütjük, majd  hagyjuk kihűlni.

A tejben megfőzzük a pudingot, hozzákeverjük a cukrot és az aromát, majd hagyjuk kihűlni.

A vízben a lángon felolvasztjuk a cukrot, majd levesszük a lángról simára keverjük a kakaóval, és ha már  langyos bele keverjük robotgéppel a vajat.

A kihűlt tésztát kis téglalapokra vágjuk, majd a krémmel megkenjük, és egyet-egyet egybe ragasztunk.

Hűtőbe tesszük egy fél órára, amíg meg nem köt, majd megkenjük a csokimázzal és a tetejére szeletel mandulát szórunk.

Vissza tesszük a hűtőbe, ha megdermedt kínáljuk.

[box style=”info”]Díszíthetjük fél dióval, vagy mogyoró szemekkel is. Akinek nem elég édes tegyen hozzá cukrot, nem ront a süti állagán.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
mariabarsonynedankovics
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is