Elkészítése
Először a pudingot készítjük el. Fél dl tejjel elkeverjük a pudingport. A többi tejet felforraljuk, beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot és belefőzzük a kikevert pudingport is. Félretesszük és teljesen kihűtjük.
Közben elkészítjük a sütemény tésztáját. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz porcukrot, vaníliás cukrot, tejet, étolajat és kakaóport keverünk. A lisztbe beleszórjuk a sütőport és apránként a masszához adjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is beleforgatjuk a sárgálhoz.
Egy 25*35 cm-es tepsit kizsírozunk, kilisztezünk és elegyengetjük benne a piskótát. A kihűlt pudingból kisebb evőkanálnyi halmokat szaggatunk a tésztába és ezzel együtt toljuk az előmelegített sütőbe, ahol kb 45 perc alatt megsütjük 180 fokon.
A megmaradt pudingot puha margarinnal krémesre keverjük.
Ha a tészta megsült és kissé kihűlt, akkor megkenjük a lekvárral. Erre kenjük majd a csokoládés krémet. A tetejét lecsorgathatjuk még olvasztott csokoládéval vagy akar csokiforgaccsal is díszíthetjük.
Csak akkor szeleteljük, amikor már teljesen kihűlt a sütemény, hogy a puding is szép pöttyösen megdermedjen benne.









