Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csupa csokis kráter szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 5 tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor

A krémhez

  • 2 csomag csoki ízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál margarin

Továbbá

  • eper vagy málnalekvár

Elkészítése

Először a pudingot készítjük el. Fél dl tejjel elkeverjük a pudingport. A többi tejet felforraljuk, beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot és belefőzzük a kikevert pudingport is. Félretesszük és teljesen kihűtjük.

Közben elkészítjük a sütemény tésztáját. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz porcukrot, vaníliás cukrot, tejet, étolajat és kakaóport keverünk. A lisztbe beleszórjuk a sütőport és apránként a masszához adjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is beleforgatjuk a sárgálhoz.

Egy 25*35 cm-es tepsit kizsírozunk, kilisztezünk és elegyengetjük benne a piskótát. A kihűlt pudingból kisebb evőkanálnyi halmokat szaggatunk a tésztába és ezzel együtt toljuk az előmelegített sütőbe, ahol kb 45 perc alatt megsütjük 180 fokon.

A megmaradt pudingot puha margarinnal krémesre keverjük.

Ha a tészta megsült és kissé kihűlt, akkor megkenjük a lekvárral. Erre kenjük majd a csokoládés krémet. A tetejét lecsorgathatjuk még olvasztott csokoládéval vagy akar csokiforgaccsal is díszíthetjük.

Csak akkor szeleteljük, amikor már teljesen kihűlt a sütemény, hogy a puding is szép pöttyösen megdermedjen benne.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csupa-csokis-krater-szelet/