Hozzávalók:
- 1 kg tehéntúró
- 3 dl tejföl
- 25 dkg búzadara
- 25 dkg kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja
- 8 tojás
- 1 cs vaníliás cukor
- 15 dkg mazsola
- csipet só
Elkészítése:
A túrót villával áttörjük, majd összekeverjük a tejföllel, cukorral, tojások sárgájával, búzadarával, mazsolával, a citrom reszelt héjával és a vaníliás cukorral.
A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a túrós masszába forgatjuk.
Vajjal kikent és morzsával megszórt, 38*30 cm-es tepsibe öntjük a masszát, majd a tetejét elsimítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. Teljesen kihűlve szeleteljük, porcukorral megszórva tálaljuk.