A cukkinit legyaluljuk, besózzuk, hogy levet eresszen. A cukrot kikeverjük a margarinnal, hozzáadjuk a tojást, majd az olajat is beleöntjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd ezt is hozzáadjuk a keverékhez. Beletesszük a jól kinyomkodott cukkinit, végül a durvára vágott diót is. Géppel keverjük, amíg a liszt el nem keveredik teljesen – először magasabb fokozaton, majd alacsonyabb sebességen dolgozunk tovább.
Ezután a feldarabolt csokoládét fakanállal beleforgatjuk a masszába. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 175 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A tűpróbánál vegyük figyelembe, hogy az olvadt csoki is megtapadhat a tűn vagy villán, ez nem jelenti azt, hogy a sütemény nincs kész. Ha az oldalai szépen megsültek és színt kaptak, akkor elkészült, nem kell túlsütni.