Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csupadiós szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 7 db tojás
  • 7 evőkanál finomliszt
  • 7 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg darált dió

Töltelék

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 12,5 dkg margarin
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg apróra vágott dió
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • rum (vagy aroma)

Tetejére

  • 15 dkg darált dió
  • 5 dkg vaj
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

Piskóta

A tojásokból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, amelybe belekeverjük a 15 dkg darált diót is. Egy 30×35 cm-es tepsiben tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Krém

A krémhez 1 dl tejben elkeverjük a pudingport és a lisztet, majd folyamatos keverés mellett besűrítjük. A 12,5 dkg margarint kikeverjük 3 csomag vaníliás cukorral, 15 dkg darált dióval, 15 dkg porcukorral és az aromával. A vajas krémet összedolgozzuk a pudinggal, majd a kihűlt piskótára simítjuk.

Díszítés

A tetejére kandírozott diót készítünk: 5 dkg vajat felolvasztunk egy serpenyőben, hozzáadjuk a diót, és óvatosan pirítjuk, ügyelve arra, hogy ne égjen meg. Ha kihűlt, 2 csomag vaníliás cukrot adunk hozzá, és a sütemény tetejére szórjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csupadios-szelet/