Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csupakrém szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 0,5 csomag sütőpor

Vaníliás krémhez

  • 1 csomag bourbon vaníliaízű pudingpor
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 dl tej
  • 10 dkg vaj

Csokis krémhez

  • 1 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 dl tej
  • 10 dkg vaj

Tetejére

  • 100 g étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése

Piskóta:

A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéket kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral krémesre verjük habverővel, majd a fehérjéhez adjuk és óvatosan összekeverjük.

Beleszitáljuk a lisztet, kakaóport, sütőport és óvatosan összeforgatjuk.

A masszát egy 20*30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

Előmelegített sütőben, 160 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

Krém:

A pudingokat a szokásos módon elkészítjük: felforraljuk a tejet, hozzáadjuk a kevés tejben összekevert pudingport és a cukrot.

Hagyjuk kihűlni, majd beledaraboljuk a vajat és csomómentesre keverjük robotgéppel.

Összeállítás:

A piskótát két lapra vágjuk, majd megkenjük a vanliás krémmel és egy vékony réteg csokipudingot is teszünk rá. Ráhelyezzük a piskóta tetejét és rákenjük egyenletesen a csokis pudingot.

Az étcsokit kevés olajjal, vízgőz felett megolvasztjuk és a sütire öntjük óvatosan, közben késsel elsimítjuk.

Néhány órára hűtőbe tesszük és már fogyasztható is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csupakrem-szelet/