Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 30 dkg liszt 25 dkg barna cukor 1,5 dl olaj 3 tojás 1 csomag sütőpor 1 citrom reszelt héja és leve 1 ek fahéj só 6-7 sárgarépa 5-6 marék dió (durvára tört) 5-6 cm gyömbér 2-3 alma A cukormázhoz: 1 bögre porcukor citromlé Elkészítése: Annyira egyszerű, isteni és egészséges recept, hogy garantáltan imádni fogja […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Orsolyaniac
Beküldte: 2015.03.31.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg barna cukor
  • 1,5 dl olaj
  • 3 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 ek fahéj
  • 6-7 sárgarépa
  • 5-6 marék dió (durvára tört)
  • 5-6 cm gyömbér
  • 2-3 alma

A cukormázhoz:

  • 1 bögre porcukor
  • citromlé


Elkészítése:

Annyira egyszerű, isteni és egészséges recept, hogy garantáltan imádni fogja még a leghúsevőbb rokon is.:)

Először is a sütőt előmelegítjük a bűvös 180°C-ra. A répákat megpucoljuk és lereszeljük, az almát nem szabadítom meg a bundájától, mert kell bele minden centi gyümölcs. 🙂 Az almát is és a gyömbért is lereszeljük héjastól.

A tojásokat egy mély tálba ütjük, és habosra, könnyűre keverjük a barna cukorral. Hozzákeverjük a fahéjat, az olajat, a citromlevet és a citrom reszelt héjat, a sót, a lereszelt vitaminbombát. Beleszórjuk a nagy darabos diót, és összekeverjük.

A liszthez hozzákeverjük a sütőport, és apránként hozzáadagoljuk a masszához, miközben azt folyamatosan keverjük a mixerrel.

Egy csatos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, a masszát beletöltjük, és körülbelül 1 óráig sütjük csökkentett hőmérsékleten, 160°C-on. Azért ilyen alacsonyan, mert ez egy tömör massza, és át kell sülnie. Ha letelt az egy óra, tűpróbával ellenőrizzük, ha még tapad rá, tovább sütjük. Nem baj ha sötétebbre sül, nem tud kiszáradni.

Addig, amíg meg nem sül, illetve ki nem hűl a tészta, elkészítjük a mázat. Kiegészíti az ízeket, és mesés lesz tőle a torta.

A bögre porcukorba folyamatos keverés mellett adagoljuk a citromlevet, és amikor már képlékeny, de elég sűrű, önthető a cukormáz, akkor félretesszük.

A formából egy szép tálra tesszük a tortát, és ráöntjük a tetejére a cukormázat. A közepétől elkezdjük eloszlatni, hogy az oldalán kicsit folyjon le.

[box style=”info”]Díszíthetjük úgy is, hogy apró lyukú reszelőn lereszelünk répát, összekeverjük kis narancslével, kristálycukorral, reszelt gyömbérrel és kis halmokban a torta tetejére tesszük.

Mascarpone krémet is tehetünk a tetejére.

Ez a legtökéletesebb, legszaftosabb répatorta, amit eddig készítettem.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Orsolyaniac
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is