Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Piskóta: A piskótához szétválasztjuk a tojásokat és tegyük külön edénybe a sárgákat és a fehérjéket. A tojások sárgájához adjuk hozzá az eritritet és keverjük fehéredésig, majd a mézet is hozzáadjuk. A zabpehelylisztben keverjük el a szódabikarbónát és a fűszereket (fahéjat, szegfűszeget) ízlés szerint. Végül verjük fel a tojások fehérjét kemény habbá, majd kezdjük el óvatosan […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Erika Meszaros
Beküldte: 2018.05.22.

Piskótához:

Epres krém:

Joghurtos krém:

Tetejére:

Elkészítése

Piskóta:

A piskótához szétválasztjuk a tojásokat és tegyük külön edénybe a sárgákat és a fehérjéket.

A tojások sárgájához adjuk hozzá az eritritet és keverjük fehéredésig, majd a mézet is hozzáadjuk.

A zabpehelylisztben keverjük el a szódabikarbónát és a fűszereket (fahéjat, szegfűszeget) ízlés szerint.

Végül verjük fel a tojások fehérjét kemény habbá, majd kezdjük el óvatosan adagolni a tojáshabot a cukros keverékhez.

Végül egy 32*24 cm-es, sütőpapírral bélelt (csak az alját béleljük) tepsibe öntjük a tésztát és 10 percig 180 fokon, majd további 15 percig 160 fokon sütjük, majd kihűtjük.

Epres krém:

Az epret megmossuk, lecsepegtetjük és botmixerrel egyneműsítjük.

A mascarponét habosra keverjük az előzőleg ledarált édesítővel, az ízlés szerinti vaníliaaromával és hozzáadjuk az eperhez.

A zselatint kevés vízben simára keverjük, majd mikróban felolvasztjuk. Kicsit hűtjük mielőtt hozzáadjuk az epres krémhez és homogénné keverjük az egészet.

A tejszínt keményre felverjük és óvatosan a krémhez keverjük, majd a kihűlt tésztára simítjuk és addig hűtőbe rakjuk, amíg a másik krémet is elkészítjük.

Joghurtos krém:

A joghurtot a ledarált édesítővel, mascarponével és az ízélünknek megfelelő vaníliaaromával elkeverjük, végül beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt is.

A zselatint kevés vízben simára keverjük, majd mikróban felolvasztjuk. Kicsit kihűtjük, majd beleforgatjuk a joghurtos krémbe.

A jól lehűtött epres krém tetejére kenjük az elkészült joghurtos krémet.

Tetejére:

Az előzőleg felvert habtejszínnel, nyomózsák segítségével ízlés szerint díszítsük fel a süteményt, majd helyezzünk rá eperszemeket.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Erika Meszaros
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is