Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cukormentes, epres emeletes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához:

  • 200 g zabpehelyliszt
  • 80 g eritrit
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál méz
  • fahéj
  • szegfűszeg

Epres krém:

  • 50 dkg eper
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl habtejszín
  • vaníliaaroma
  • 15 dkg eritrit (darálva)
  • 20 g zselatinpor

Joghurtos krém:

  • 4 dl natúr joghurt (lehet görög is)
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 dl habtejszín
  • vaníliaaroma
  • 20 g zselatinpor
  • 20 dkg eritrit (darálva)

Tetejére:

  • 3 dl habtejszín
  • eper

Elkészítése

Piskóta:

A piskótához szétválasztjuk a tojásokat és tegyük külön edénybe a sárgákat és a fehérjéket.

A tojások sárgájához adjuk hozzá az eritritet és keverjük fehéredésig, majd a mézet is hozzáadjuk.

A zabpehelylisztben keverjük el a szódabikarbónát és a fűszereket (fahéjat, szegfűszeget) ízlés szerint.

Végül verjük fel a tojások fehérjét kemény habbá, majd kezdjük el óvatosan adagolni a tojáshabot a cukros keverékhez.

Végül egy 32*24 cm-es, sütőpapírral bélelt (csak az alját béleljük) tepsibe öntjük a tésztát és 10 percig 180 fokon, majd további 15 percig 160 fokon sütjük, majd kihűtjük.

Epres krém:

Az epret megmossuk, lecsepegtetjük és botmixerrel egyneműsítjük.

A mascarponét habosra keverjük az előzőleg ledarált édesítővel, az ízlés szerinti vaníliaaromával és hozzáadjuk az eperhez.

A zselatint kevés vízben simára keverjük, majd mikróban felolvasztjuk. Kicsit hűtjük mielőtt hozzáadjuk az epres krémhez és homogénné keverjük az egészet.

A tejszínt keményre felverjük és óvatosan a krémhez keverjük, majd a kihűlt tésztára simítjuk és addig hűtőbe rakjuk, amíg a másik krémet is elkészítjük.

Joghurtos krém:

A joghurtot a ledarált édesítővel, mascarponével és az ízélünknek megfelelő vaníliaaromával elkeverjük, végül beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt is.

A zselatint kevés vízben simára keverjük, majd mikróban felolvasztjuk. Kicsit kihűtjük, majd beleforgatjuk a joghurtos krémbe.

A jól lehűtött epres krém tetejére kenjük az elkészült joghurtos krémet.

Tetejére:

Az előzőleg felvert habtejszínnel, nyomózsák segítségével ízlés szerint díszítsük fel a süteményt, majd helyezzünk rá eperszemeket.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/cukormentes-epres-emeletes/