Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges sütik

Cukormentes rumos-diós házi szaloncukor

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A diót megpirítom, finomra őrölöm. Összegyúrom a hozzávalókat. Kis golyókat formázok, kicsit meglapítom őket, hogy legyen talpuk és papírral bélelt nagy tepsibe teszem megközelítőleg 5 mm távolságra egymástól. 15 dkg csokit összetörök, és összekeverek 5 evőkanál olajjal és 1 kiskanál vajjal, és felolvasztom. Mikor kész akkor jól megkeverem, és ellenőrzöm, hogy annyira sűrű-e amennyire akarom- […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2010.11.12.

Hozzávalók

A bevonáshoz

Elkészítése

A diót megpirítom, finomra őrölöm. Összegyúrom a hozzávalókat.

Kis golyókat formázok, kicsit meglapítom őket, hogy legyen talpuk és papírral bélelt nagy tepsibe teszem megközelítőleg 5 mm távolságra egymástól.

15 dkg csokit összetörök, és összekeverek 5 evőkanál olajjal és 1 kiskanál vajjal, és felolvasztom. Mikor kész akkor jól megkeverem, és ellenőrzöm, hogy annyira sűrű-e amennyire akarom- minél sűrűbb annál vastagabb a csoki bevonat. A csokit teáskanállal a diógolyókra öntöm – így a teteje szép lesz és fényes-hidegre teszem, és ha megkötött a csoki rajtuk, akkor a talpukat egyenként csokiba mártom. Megvárom, míg megköt, ha van hibás, akkor meleg késsel javítok a csoki bevonaton. A talpának nem kell feltétlenül csokisnak lennie és tökéletesnek, mert a gömbölyű fele az úgyis szép.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is