Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cukormentes rumos-diós házi szaloncukor recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg dió (megpirítva, darálva )
  • 2 db citrom reszelt héja
  • 4 evőkanál rum
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 1 db narancs leve
  • 1 db citom leve

A bevonáshoz

  • 160 g csokoládé (80% kakaó tartalmú )

Elkészítése

A diót megpirítom, finomra őrölöm. Összegyúrom a hozzávalókat.

Kis golyókat formázok, kicsit meglapítom őket, hogy legyen talpuk és papírral bélelt nagy tepsibe teszem megközelítőleg 5 mm távolságra egymástól.

15 dkg csokit összetörök, és összekeverek 5 evőkanál olajjal és 1 kiskanál vajjal, és felolvasztom. Mikor kész akkor jól megkeverem, és ellenőrzöm, hogy annyira sűrű-e amennyire akarom- minél sűrűbb annál vastagabb a csoki bevonat. A csokit teáskanállal a diógolyókra öntöm – így a teteje szép lesz és fényes-hidegre teszem, és ha megkötött a csoki rajtuk, akkor a talpukat egyenként csokiba mártom. Megvárom, míg megköt, ha van hibás, akkor meleg késsel javítok a csoki bevonaton. A talpának nem kell feltétlenül csokisnak lennie és tökéletesnek, mert a gömbölyű fele az úgyis szép.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/cukormentes-rumos-dios-hazi-szaloncukor/