Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Zserbók

Cukormentes zserbó

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A diót elkeverjük az édesítővel és a vaníliával. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben kevés édesítővel (vagy cukorral). A liszthez hozzákeverjük a sót, majd a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, az egész tojást, az édesítőt és jól összedolgozzuk a tésztát. A tésztát négy részre osztjuk és tepsi nagyságúra nyújtjuk a lapokat (30*30 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
kata vinczene 57
Beküldte: 2017.12.16.

Tészta:

Töltelék:

Máz:

Elkészítése

A diót elkeverjük az édesítővel és a vaníliával.

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben kevés édesítővel (vagy cukorral).

A liszthez hozzákeverjük a sót, majd a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, az egész tojást, az édesítőt és jól összedolgozzuk a tésztát.

A tésztát négy részre osztjuk és tepsi nagyságúra nyújtjuk a lapokat (30*30 cm).

A tepsit kizsírozzuk és lisztezzük, majd az első lapot beletesszük. Ezt a rumba mártott ecsettel megkenjük, majd a lekvár 1/3-ával és rászórjuk a diókeverék 1/3-át. Ezt még 2-szer megismételjük, végül az utolsó lappal befedjük.

Langyos helyen 1 órán át pihentetjük, majd 190 fokos sütőben kb 40 percig sütjük.

A máz hozzávalóit összeolvasztjuk, majd a kihűlt süteményre simítjuk. Megvárjuk amíg megszilárdul és már szelhetjük is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
kata vinczene 57
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is