Elkészítése
A diót elkeverjük az édesítővel és a vaníliával.
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben kevés édesítővel (vagy cukorral).
A liszthez hozzákeverjük a sót, majd a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, az egész tojást, az édesítőt és jól összedolgozzuk a tésztát.
A tésztát négy részre osztjuk és tepsi nagyságúra nyújtjuk a lapokat (30*30 cm).
A tepsit kizsírozzuk és lisztezzük, majd az első lapot beletesszük. Ezt a rumba mártott ecsettel megkenjük, majd a lekvár 1/3-ával és rászórjuk a diókeverék 1/3-át. Ezt még 2-szer megismételjük, végül az utolsó lappal befedjük.
Langyos helyen 1 órán át pihentetjük, majd 190 fokos sütőben kb 40 percig sütjük.
A máz hozzávalóit összeolvasztjuk, majd a kihűlt süteményre simítjuk. Megvárjuk amíg megszilárdul és már szelhetjük is.

