Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cukormentes zserbó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 0,5 kg zabpehelyliszt (vagy világos rozs sütemény lisztkeverék vagy finomliszt)
  • 25 dkg vaj
  • 0,5 evőkanál folyékony édesítő
  • 1 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1,5 dl tej
  • csipet só

Töltelék:

  • 25 dkg darált dió
  • 10 dkg édesítő (vagy ízlés szerint)
  • vanília aroma
  • 500 g baracklekvár
  • kevés rum (vagy aroma vízzel hígítva)

Máz:

  • 5 dkg étcsokoládé
  • kevés víz
  • diónyi vaj

Elkészítése

A diót elkeverjük az édesítővel és a vaníliával.

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben kevés édesítővel (vagy cukorral).

A liszthez hozzákeverjük a sót, majd a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, az egész tojást, az édesítőt és jól összedolgozzuk a tésztát.

A tésztát négy részre osztjuk és tepsi nagyságúra nyújtjuk a lapokat (30*30 cm).

A tepsit kizsírozzuk és lisztezzük, majd az első lapot beletesszük. Ezt a rumba mártott ecsettel megkenjük, majd a lekvár 1/3-ával és rászórjuk a diókeverék 1/3-át. Ezt még 2-szer megismételjük, végül az utolsó lappal befedjük.

Langyos helyen 1 órán át pihentetjük, majd 190 fokos sütőben kb 40 percig sütjük.

A máz hozzávalóit összeolvasztjuk, majd a kihűlt süteményre simítjuk. Megvárjuk amíg megszilárdul és már szelhetjük is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/cukormentes-zserbo/