Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cukrozott fahéjas mandula recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 tojásfehérje
  • 1 teáskanál hideg víz
  • 40 dkg mandula (használhatunk blansírozott mandulát is)
  • 1 zacskó bourbon vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 20 dkg barna cukor
  • csipet só

Elkészítése

A sütőt elemelegítjük 120 fokra.

A tojásfehérjét elkeverjük a hideg vízzel és a csipet sóval. Villával enyhén felverjük, nem is verjük, inkább csak felhabosítjuk. Ebbe a keverékbe belerakjuk a mandulát és alaposan beleforgatjuk, győződjünk meg róla, hogy minden szemet bevont a fehérje.

Egy tálban összekeverjük a barna cukrot, fahéjat és a vaníliás cukrot, majd ráöntjük a mandulára, jól összeforgatjuk.

Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral és ráöntjük a mandulát. Egyenletesen elterítjük rajta és az előmelegített sütőbe toljuk.

1 órát pirítjuk, de 15 percenként átkeverjük a tepsin. Az 1 óra letelte után már majszolhatjuk is, ami maradt azt lezárt dobozban szobahőmérsékleten tároljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/cukrozott-fahejas-mandula/