Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A darálós süti egy klasszikus aprósütemény, amelyet húsdaráló segítségével formázunk. Egyszerű hozzávalókból készül, mégis mindig nagy kedvenc marad.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gyulai Mariann
Beküldte: 2017.11.22.

Hozzávalók:

Elkészítése

Tészta:

A lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral. Ha kakaós változatot is szeretnénk, a tésztát elfelezzük és az egyik felébe kakaóport dolgozunk. A száraz keverékhez hozzáadjuk a zsírt és elmorzsoljuk, majd a tojásokkal egységes tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, kevés tejjel lazítjuk.

Formázás:

A húsdarálóból kivesszük a kést és a tárcsát és a helyükre betesszük a tésztaformázót. A tésztát a darálóba tesszük, átdaráljuk és a kívánt hosszúságúra daraboljuk.

Sütés:

A megformázott tésztát kizsírozott tepsibe helyezzük, majd 180 °C-os, hőlégkeveréses sütőben körülbelül 20–25 perc alatt megsütjük.

Tipp:

A darálós süti ízét gazdagíthatjuk reszelt citromhéjjal vagy kevés fahéjjal. Ha különlegesebb változatot szeretnénk, a kész süteményeket csokoládéba is márthatjuk vagy vékonyan porcukorral meghinthetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Gyulai Mariann
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is