Elkészítése
Tészta:
A lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral. Ha kakaós változatot is szeretnénk, a tésztát elfelezzük és az egyik felébe kakaóport dolgozunk. A száraz keverékhez hozzáadjuk a zsírt és elmorzsoljuk, majd a tojásokkal egységes tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, kevés tejjel lazítjuk.
Formázás:
A húsdarálóból kivesszük a kést és a tárcsát és a helyükre betesszük a tésztaformázót. A tésztát a darálóba tesszük, átdaráljuk és a kívánt hosszúságúra daraboljuk.
Sütés:
A megformázott tésztát kizsírozott tepsibe helyezzük, majd 180 °C-os, hőlégkeveréses sütőben körülbelül 20–25 perc alatt megsütjük.
Tipp:
A darálós süti ízét gazdagíthatjuk reszelt citromhéjjal vagy kevés fahéjjal. Ha különlegesebb változatot szeretnénk, a kész süteményeket csokoládéba is márthatjuk vagy vékonyan porcukorral meghinthetjük.


