Elkészítése
Hozzávalók:
- 70 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 4 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1,5 csomag sütőpor
A díszítéshez:
- 10 dkg olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A margarint a cukrokkal krémesre keverjük, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat.
A sütőporral elkevert liszttel összegyúrjuk, pár órát pihentetjük.
Ezután húsdarálóra szereljük a formát, és különböző formákat darálunk ki, kb. 8-10 cm-es hosszúakat. 180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük. 3 nagyméretű tepsi lesz belőle.
A kihűlt süteményt olvasztott csokoládéval díszíthetjük. Sokáig eláll, nagyon finom.
[box style=”info”]Anyukám receptje a régi időkből, ő még zsírral készítette. Ha az eredeti receptet követjük, 20 dkg zsírt használjunk a margarin helyett.[/box]


