Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Datolyás csók recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg vaj
  • 25 dkg zabpehely (egész)
  • 25 dkg aszalt datolya
  • 2 egész tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 kávéskanál sütőpor


Elkészítése:

Egy lábasban felolvasztom a vajat, ha teljesen elolvadt leveszem a tűzről és alaposan elkeverem benne a zabpelyhet. Hagyom kihűlni. Míg hűl a pehely, előkészítem a szárított datolyát, eltávolítom a magját és felaprítom. Minél kisebbre annál több falatba jut belőle.

Ha ezzel is megvagyok, robotgéppel összedolgozom a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport (ilyen sorrendben).

A kihűlt vajas zabpelyhet, és a darabolt datolyát már fakanállal alaposan beleforgatom a masszába.

Tepsire szilikonos sütőpapírt helyezek, erre két teáskanál segítségével egyforma pici halmokat rakok. (picit nőni fognak) nem túl közel egymáshoz. (3 tepsire való adag)

A légkeveréses sütőt 170 fokra állítom és 10-15 perc alatt készre sütöm. Figyelni kell mert könnyen odaéghet. Persze a sütési idő függ a sütő típusától is (gáz, villany, légkeverés…)

Egy hét pihentetés után a legfinomabb, de nálunk csak pár eldugott darab érte meg.

[box style=”info”]Gyors, olcsó, és valami isteni finom.[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/datolyas-csok/