Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A Desdemona torta egy klasszikus almás sütemény, amelynek különlegességét a citrom és a fahéj adja. A ropogós tészta és a szaftos, reszelt alma tökéletes párost alkot, így egyaránt kínálhatjuk hétköznapi desszertként vagy ünnepi asztalon is.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.10.21.

Hozzávalók

Elkészítése

Alap és töltelék

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és megszórjuk 10 dkg cukorral, majd félretesszük. A lisztet a vajjal, a tejföllel, a tojássárgájákkal, a sütőporral, a vaníliás cukorral, a maradék cukorral, a reszelt citromhéjjal és a fahéjjal összedolgozzuk. A kapott tésztát belenyújtjuk a vajjal kikent, liszttel meghintett 26 cm-es tortaformába.

A tészta alját megszórjuk zsemlemorzsával, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a reszelt almát. A széleken a lelógó tésztát ráhajtjuk a töltelékre. A maradék tésztából díszítést készítünk: kisebb darabokból szőlőfürtöt formázunk, és a sütemény közepére tesszük.

Sütés

A tészta tetejét felvert tojással megkenjük, majd előmelegített sütőben addig sütjük, amíg aranyszínt kap és a belseje is átsül. A tortát langyosan vagy teljesen kihűlve szeleteljük.

Tipp

A tölteléket mazsolával vagy durvára vágott dióval is gazdagíthatjuk. Ha intenzívebb fahéjas ízt szeretnénk, az almába is szórhatunk egy keveset.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is