Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Desdemona torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 3 evőkanál tejföl
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 kg alma

Elkészítése

Alap és töltelék

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és megszórjuk 10 dkg cukorral, majd félretesszük. A lisztet a vajjal, a tejföllel, a tojássárgájákkal, a sütőporral, a vaníliás cukorral, a maradék cukorral, a reszelt citromhéjjal és a fahéjjal összedolgozzuk. A kapott tésztát belenyújtjuk a vajjal kikent, liszttel meghintett 26 cm-es tortaformába.

A tészta alját megszórjuk zsemlemorzsával, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a reszelt almát. A széleken a lelógó tésztát ráhajtjuk a töltelékre. A maradék tésztából díszítést készítünk: kisebb darabokból szőlőfürtöt formázunk, és a sütemény közepére tesszük.

Sütés

A tészta tetejét felvert tojással megkenjük, majd előmelegített sütőben addig sütjük, amíg aranyszínt kap és a belseje is átsül. A tortát langyosan vagy teljesen kihűlve szeleteljük.

Tipp

A tölteléket mazsolával vagy durvára vágott dióval is gazdagíthatjuk. Ha intenzívebb fahéjas ízt szeretnénk, az almába is szórhatunk egy keveset.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/desdemona-torta/