Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges sütik

Sütemény receptek

Diétás kakaós pavlova

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sütőt előmelegítjük (gázsütőn 3-as fokozat, elektromos sütőn kb. 160 fok). A tojásfehérjéket elkezdjük felverni, majd sorban hozzáadjuk az édesítőszert, a sót, a citromlevet és a pudingport. Addig verjük a habot, amíg kőkemény állagú nem lesz. A sütőt letekerjük 1-2-es fokozat közé (elektromos sütőn kb. 100-120 fok). Egy sütőpapírra előre megrajzolhatjuk a kívánt kör alakját, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.02.07.

Hozzávalók

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük (gázsütőn 3-as fokozat, elektromos sütőn kb. 160 fok). A tojásfehérjéket elkezdjük felverni, majd sorban hozzáadjuk az édesítőszert, a sót, a citromlevet és a pudingport. Addig verjük a habot, amíg kőkemény állagú nem lesz.

A sütőt letekerjük 1-2-es fokozat közé (elektromos sütőn kb. 100-120 fok).

Egy sütőpapírra előre megrajzolhatjuk a kívánt kör alakját, amelyre a habot halmozzuk. A felvert habot kör alakban eloszlatjuk a sütőpapíron, ügyelve arra, hogy a közepe kissé mélyebb legyen – ez lesz a töltelék helye.

A habot kb. 25-30 percig sütjük. Az elzárt, résnyire nyitott sütőben hagyjuk teljesen kihűlni, hogy ne repedjen meg.

Díszítés:

Csak közvetlenül tálalás előtt díszítjük, friss gyümölcsökkel, tejszínhabbal vagy más kedvenc töltelékkel.

Tippek:

A pavlova akkor tökéletes, ha kívül ropogós, belül pedig lágy és habos.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is