Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diétás kakaós pavlova recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 db tojásfehérje
  • 63 csepp folyékony édesítő
  • 1 csapott evőkanál csokoládéízű pudingpor (6 g)
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 csipet só

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük (gázsütőn 3-as fokozat, elektromos sütőn kb. 160 fok). A tojásfehérjéket elkezdjük felverni, majd sorban hozzáadjuk az édesítőszert, a sót, a citromlevet és a pudingport. Addig verjük a habot, amíg kőkemény állagú nem lesz.

A sütőt letekerjük 1-2-es fokozat közé (elektromos sütőn kb. 100-120 fok).

Egy sütőpapírra előre megrajzolhatjuk a kívánt kör alakját, amelyre a habot halmozzuk. A felvert habot kör alakban eloszlatjuk a sütőpapíron, ügyelve arra, hogy a közepe kissé mélyebb legyen – ez lesz a töltelék helye.

A habot kb. 25-30 percig sütjük. Az elzárt, résnyire nyitott sütőben hagyjuk teljesen kihűlni, hogy ne repedjen meg.

Díszítés:

Csak közvetlenül tálalás előtt díszítjük, friss gyümölcsökkel, tejszínhabbal vagy más kedvenc töltelékkel.

Tippek:

A pavlova akkor tökéletes, ha kívül ropogós, belül pedig lágy és habos.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dietas-kakaos-pavlova/