A sütőt előmelegítjük (gázsütőn 3-as fokozat, elektromos sütőn kb. 160 fok). A tojásfehérjéket elkezdjük felverni, majd sorban hozzáadjuk az édesítőszert, a sót, a citromlevet és a pudingport. Addig verjük a habot, amíg kőkemény állagú nem lesz.
A sütőt letekerjük 1-2-es fokozat közé (elektromos sütőn kb. 100-120 fok).
Egy sütőpapírra előre megrajzolhatjuk a kívánt kör alakját, amelyre a habot halmozzuk. A felvert habot kör alakban eloszlatjuk a sütőpapíron, ügyelve arra, hogy a közepe kissé mélyebb legyen – ez lesz a töltelék helye.
A habot kb. 25-30 percig sütjük. Az elzárt, résnyire nyitott sütőben hagyjuk teljesen kihűlni, hogy ne repedjen meg.
Díszítés:
Csak közvetlenül tálalás előtt díszítjük, friss gyümölcsökkel, tejszínhabbal vagy más kedvenc töltelékkel.
Tippek:
A pavlova akkor tökéletes, ha kívül ropogós, belül pedig lágy és habos.