Hozzávalók:
- 6 tojás
- 2-3 ek édesítőszer (ízlés szerint)
- 2 ek kakaópor (cukormentes)
- 1 csipet só
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk, a tojássárgához hozzáadjuk az édesítőszert, és habverővel habosra keverjük. Hozzáadagoljuk a kakaóport, és alaposan elkeverjük.
A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a masszába. Ezután a lisztmentes piskótakeveréket egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, 160 fokon 15-20 percig sütjük.
Még melegen tekerjük fel egy konyharuhával, és miután kihűlt töltsük meg.
[box style=”info”]Készíthetsz cukormentes csokipudingot, vagy vaníliás gyümölcsös pudingot. Megtöltheted cukormentes túrókrémmel is, vagy egyszerűen kend meg cukormentes eperlekvárral.
Ha nyírfacukrot használunk, édesítő helyett 5-6 evőkanállal is beletehetünk, de ezt is ízlés szerint, kóstolgassuk közben. Ne süssük túl, mert elkezdhet megrepedni a piskóta. Nagyon könnyű, szinte habos piskótát kapunk, ezert óvatosan tekerjük fel.[/box]