Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 fehér bab konzerv (400g)
- 2 banán
- 80 ml víz
- 1 ek édesítőszer
- 3 ek holland kakaópor
- 1 tk fahéj
- 1 tk vanília aroma
- 60 g zabpehelyliszt
Elkészítése:
A babot leszűrjük és alaposan átmossuk. Berakjuk a turmixgépbe. A banánt kisebb darabokra törjük és hozzáadjuk a babhoz.
A fahéjat, kakaót, vanília aromát, édesítőszert szintén a turmixgépbe tesszük. Hozzáadunk annyi vizet, hogy a motor már jól tudjon dolgozni, de ne legyen túl híg (kb. 80 ml).
Bekapcsoljuk a turmixgépet és sima, sűrű masszává turmixoljuk.
A kapott masszát egy tálba összekeverjük a zabpehelyliszttel és egy sütőformába öntjük. Kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Ha alaposan kihűlt, felszeleteljük. Én most zabpehellyel készítettem, de legközelebb lisztté őrölöm a zabpelyhet.
[box style=”info”]Ki kellett próbálnom és nem bántam meg.. :)[/box]

