Piskóta elkészítése
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket az 5 evőkanál xilittel és egy csipet sóval kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat, majd belekeverjük a kakaóport, a csoki aromát, valamint az 5 evőkanál lisztet, amit előzőleg a sütőporral elkevertünk. A masszát tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük.
Krém elkészítése
A 4 dl tejben 3 evőkanál lisztet megfőzünk, majd kihűtjük. A vajat a maradék xilittel és a vaníliaaromával habosra keverjük, végül hozzáadjuk a kihűlt, tejes-lisztes masszát. Sima, krémes állagot kell kapnunk.
Sütemény összeállítása
A megsült piskótából köröket szaggatunk, majd félbevágjuk őket. Az alsó részt megkenjük a krémmel, rátesszük a felső részt, és az oldalát is bevonjuk krémmel. Ezután a süteményt beleforgatjuk a kókuszreszelékbe.
Hűtés és tálalás
A kész süteményeket hűtőben pihentetjük, hogy a krém megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Tipp
A kozáksapka tetejét díszíthetjük egy kevés reszelt étcsokoládéval vagy cukormentes olvasztott csokival is, így még mutatósabb lesz. Ha szeretnénk, a krémhez adhatunk kevés reszelt citromhéjat is, ami friss ízt ad a süteménynek.