Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diétás kozáksapka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál teljes kiörlésű liszt
  • 5 evőkanál xilit
  • 1 csipet só
  • csokoládé aroma
  • kakópor
  • 0,5 teáskanál sütőpor

Krém

  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál teljes kiörlésű liszt
  • 20 dkg vaj
  • 5 evőkanál xilit
  • 3 teáskanál vanília aroma

A forgatáshoz

  • 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket az 5 evőkanál xilittel és egy csipet sóval kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat, majd belekeverjük a kakaóport, a csoki aromát, valamint az 5 evőkanál lisztet, amit előzőleg a sütőporral elkevertünk. A masszát tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük.

Krém elkészítése

A 4 dl tejben 3 evőkanál lisztet megfőzünk, majd kihűtjük. A vajat a maradék xilittel és a vaníliaaromával habosra keverjük, végül hozzáadjuk a kihűlt, tejes-lisztes masszát. Sima, krémes állagot kell kapnunk.

Sütemény összeállítása

A megsült piskótából köröket szaggatunk, majd félbevágjuk őket. Az alsó részt megkenjük a krémmel, rátesszük a felső részt, és az oldalát is bevonjuk krémmel. Ezután a süteményt beleforgatjuk a kókuszreszelékbe.

Hűtés és tálalás

A kész süteményeket hűtőben pihentetjük, hogy a krém megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Tipp

A kozáksapka tetejét díszíthetjük egy kevés reszelt étcsokoládéval vagy cukormentes olvasztott csokival is, így még mutatósabb lesz. Ha szeretnénk, a krémhez adhatunk kevés reszelt citromhéjat is, ami friss ízt ad a süteménynek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dietas-kozaksapka/