Hozzávalók:
- 500 g kukoricadara
- 7 dl forró víz
- 2 tábla olvasztott étcsokoládé (200 g)
- 2 dl olaj
- édesítő ízlés szerint
- 4 tojássárgája
- 1 cs. sütőpor
- 4 tojásfehérje kemény habja
- 1 kg magozott őszibarack
Elkészítése:
A kukoricadarát egy nagy edénybe tesszük, majd felöntjük a forró vízzel, hozzáadjuk a csokit apróra tördelve és alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat is a cukrot ízlés szerint, majd lefedve kb 1 órát pihentetjük. Megvárjuk, amíg a dara felszívja a folyadékot és megdagadjon.
Az 1 óra letelte után hozzáadjuk a sütőport, a tojássárgákat és a sütőport, majd alaposan elkeverjük.
A fehérjéket kemény habbá felverjük és azt is a masszába forgatjuk.
Egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát egyenletesen belesimítjuk, majd a tetejét sűrűn kitesszük felezett barackkal.
180 fokon tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt felszeleteljük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
[box style=”info”]Más gyümölccsel is elkészíthető. Az édesítő helyett használhatunk pl nyírfa cukrot is.[/box]