Elkészítése
Hozzávalók:
- 300 g rizsliszt
- 4 tojássárgája
- 1,5 dl olaj
- 4 dl meleg víz
- reszelt citromhéj
- 30 ml folyékony édesítő
- 30 ml rumaroma
- 20 g sütőpor
- 4 tojásfehérje
Töltelék:
- 30 db nagy szemű fél szilva
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit, a tojásfehérje kivételével összekeverjük robotgéppel, végül beleforgatjuk a tojások keményre vert habját.
Egy közepes sütőpapíros tepsibe öntjük a masszát, kicsit a pultnak ütögetjük hogy rendesen elosztódjon a massza, majd eloszlatjuk rajta a szilvát.
Én szándékosan nem liszteztem be a szilvát, mert akartam hogy kicsit belesüljön a tésztába.
180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük, ha kihűlt szeleteljük, és kínáljuk.
[box style=”info”]Azért hidegen vágjuk fel, mert melegen kicsit morzsolódik. A cukorbetegeknek, a fogyózóknak ajánlom .[/box]

